zeleninové fašírky

 

Čo potrebujeme:

  • 1,5 - 2 balíčky mrazenej zeleniny (prípadne čerstvej a uvarenej)
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • vegeta bez glutamanu
  • olej na vysmážanie
    jednoduché, chutné a ak použijeme mrazenú zeleninu, aj rýchle jedlo ... ako základ používam väčšinou babičkinu zmes zeleniny na polievku - a ak nechceme, aby sa ná, rozpadávali, necháme zmes odležať, kým mrazená zelenina pustí trošku vody.

 Ako na to: 

Zeleninu necháme rozmraziť.

Zmiešame s vajciami, strúhankou a vegetou tak, aby neboli presolené.

Rukou vytvarujeme placky, ktoré ešte obaľujeme v čistej strúhanke a dáme smažiť na oleji.

Podávame s osolenými varenými zemiakmi s troškou nemletej rasce a prípadne aj s tatárskou omáčkou (a stále platí, že sójová je zdravšia a chuťpvý rozdiel nerozoznáte :-))

Dobrú chuť :-)