ak sa ponáhľame, cesto kľudne môže kysnúť i v teple, občas ho nechám vyhnať v trúbe rozohriatej na cca 30 stupňov..a nepečte ich rýchlo - olej sa zvykne rýhlo prepáliť, lepšia je nižšia teplota, i keď to dlhšie trvá..
Z trošky zohriateho mlieka, lyžičky cukru a podrveného droždia si spravíme kvások a počkáme, kým začne pracovať.
Kvások vyelejeme do väčšej misy, pridáme múku, zvyšok mlieka, vajíčka, smotanu a za lyžičku soli a vymiesime cesto. (najlepšie mixérom, ak to robíte ručne, hrozne z toho bolia ruky :-))
Keď sa cesto pri miesení oddeľuje od misky, necháme ho prikryté v chladničke (inak, vydrží tam i pár dní, ak toho máte veľa)
Keď je cesto nakysnuté, rukou natretou olejom (aby sa nelepilo) vyberieme cca za hrsť cesta, vytvarujeme langoš a opekáme na rozpálenej masti alebo oleji do zlatista z oboch strán.
Podávame s masťou s pretlačeným cesnakom, alebo podľa chuti, ja mám najradšej kečup a na ňom postrúhaný syr.
Dobrú chuť.