inšpirácia - štrúdla (rôzne druhy)



Čo potrebujeme: 

  • na jednu štrúdlu:
  • lístkové cesto (prípadne kupované štrúdľové cesto)
  • mlieko
  • 3 šťavnaté jablká (alebo hrušky)
  • olej na potretie
  • podľa druhu štrúdle: mak, strúhanka, šťava z citróna, med, škoricový cukor, vanilkový cukor, tvaroh s hrozienkami......
úúplne jednoduché, chutné, nenáročné...ťahané cesto na štrúdlu som ešte nerobila, chystám sa :-)

Ako na to:

Očistíme a nastrúhame si jablká (hrušky) a prekvapkáme ich citrónovou šťavou.

Lístkové cesto rozvaľkáme na čo najtenšie (ak nemáme štrúdľové).

Jemne potrieme mliekom.

Asi 5 cm od kraja cesta poukladáme nastrúhané jablká tak, aby tvorili súvislý 5cm pás.

A teraz už len podľa chuti, máme viac možností:

1. na jablká nakvapkáme med, presypene škoricovým cukrom a zasypeme strúhankou

2. jemne nakvapkáme med a posypeme osladeným makom

3. poukladáme na ne ochutený tvaroh s hrozienkami

4. nechám na vás.. :-)

Cesto zrolujeme, prenesieme na plech a jemne otrieme olejom.

Pečieme v rozohriatej trúbe kým nám cesto nezhnedne.

Ak chceme, posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť :-)