zvyčajne bruschetti podávam tak, že do pripravenej rajčinovej zmesi dám príslušný počet lyžičiek, rovnajúci sa počtu ľudí, ktorí to budú jesť, na tanier dám opečenú bagetu, do misky strúhaný syr a každý si dá toľko všetkého, aby mu to chutilo... podávame teplé.. :-)
Bagety nakrájame na kolieska, v miske si zmiešame osolený olivový olej s pretlačeným cesnakom (cca 2 strúčiky), kolieska zmesou potrieme a dáme zapiecť do trúby.
Rajčiny nakrájame na menšie kúsky, nie úplne nadrobno.
Na panvici rozhorúčime olivový olej, na ktorom osmažíme niekoľko strúčikov cesnaku, ktoré sme rozpučili bočnou stranou noža - ide o to, aby nám olivový olej chytil chuť cesnaku, kúsky cesnaku po chvíli vyberieme a vyhodíme (celá šťava z nich už je v olivovom oleji a už ich nepotrebujeme :-)
Na panvicu nasypene nakrájané rajčiny, chvíľku posmažíme, aby trochu zmäkli, dolejeme malý rajčinový pretlak, dochutíme bazalkou, oreganom, troškou čierneho korenia, osolíme a smažíme.
Keď je zmes konzistentná, ak máme radi cesnak, pretlačíme do nej trošku cesnaku, prípadne ešte na plátky nakrájaný strúčik, premiešame a necháme minútku-dve prejsť.
Celé podávame na opečenej bagete a posypané nastrúhaným syrom.
Dobrú chuť.