bruschetti

 

Čo potrebujeme: 

  • dve veľké bagety
  • 4 rajčiny
  • malý rajčinový pretlak
  • olivový olej
  • hlavičku cesnaku
  • korenie: bazalka, oregano, čierne korenie, soľ
  • tvrdý syr
zvyčajne bruschetti podávam tak, že do pripravenej rajčinovej zmesi dám príslušný počet lyžičiek, rovnajúci sa počtu ľudí, ktorí to budú jesť, na tanier dám opečenú bagetu, do misky strúhaný syr a každý si dá toľko všetkého, aby mu to chutilo... podávame teplé.. :-)

 Ako na to: 

Bagety nakrájame na kolieska, v miske si zmiešame osolený olivový olej s pretlačeným cesnakom (cca 2 strúčiky), kolieska zmesou potrieme a dáme zapiecť do trúby.

Rajčiny nakrájame na menšie kúsky, nie úplne nadrobno.

Na panvici rozhorúčime olivový olej, na ktorom osmažíme niekoľko strúčikov cesnaku, ktoré sme rozpučili bočnou stranou noža - ide o to, aby nám olivový olej chytil chuť cesnaku, kúsky cesnaku po chvíli vyberieme a vyhodíme (celá šťava z nich už je v olivovom oleji a už ich nepotrebujeme :-)

Na panvicu nasypene nakrájané rajčiny, chvíľku posmažíme, aby trochu zmäkli, dolejeme malý rajčinový pretlak, dochutíme bazalkou, oreganom, troškou čierneho korenia, osolíme a smažíme.

Keď je zmes konzistentná, ak máme radi cesnak, pretlačíme do nej trošku cesnaku, prípadne ešte na plátky nakrájaný strúčik, premiešame a necháme minútku-dve prejsť.

Celé podávame na opečenej bagete a posypané nastrúhaným syrom.

Dobrú chuť.