granadír

 

Čo potrebujeme:

  • zemiaky
  • fliačky (ale vynikajúci je s domácimi cestovinami)
  • soľ
  • mletú sladkú červená paprika
  • cibuľa
  • slaninka
  • kečup
vo väčšine receptov je pomer cestovín a zemiakov približne rovnaký - ale, čím viac zemiakov, tým je to šťavnatejšie :-)

 Ako na to: 

Zemiaky očistíme, nakrájame na drobno a uvaríme v slanej vode.

Fliačky uvaríme.

Na panvici speníme cibuľu a ku koncu k nej (ak chceme) pridáme nakrájanú slaninku. 

Posypeme červenou paprikou (tak aby nám zmes sčervenela) a pridáme ešte kečup - pár lyžičiek (pozor, čím viac kečupu, tým viac bude celé jedlo nasladlé!)

Zemiaky zlejeme, vrátime do hrnca, vylejeme na ne cibuľovú zmes a na ňu capneme scedené cestoviny.

Celé zamiešame, jemne posolíme a podávame s kyslými uhorkami.

Dobrú chuť,