plnené tortilly (arabské chleby)



 

Čo potrebujeme:

  • 1/2 kila mletého mäsa
  • konzerva fazule v slanom náleve alebo konzervu mexickej fazule
  • konzerva sterilizovanej kukurice
  • taco alebo burito (korenie), oregano, čierne korenie, prípadne bazalka
  • tortilly (arabský chlieb, ten sa však zvykne lámať)
  • rajčiny, paprika, cibuľa
  • tvrdý syr na strúhanie
  • šalát - stačí pár listov, hlávkový, ľadový alebo kučeravý, pár krúžkov šalátovej uhorky
1.mäso môžeme vymeniť za kuracie prsia, dokonca aj so sójovou drťou ako náhradou to celkom chutí..
2.táto zmes (ak do nej pridáme ešte trochu rajčinového pretlaku, sa dá použiť ako skvelá omáčka na cestoviny.

 Ako na to: 

Menšiu cibuľu pokrájame na drobno a dáme smažiť.

Keď je cibuľa sklovitá, pridáme mleté mäso, poriadne ho rozmiešame a pridáme taco (burito) rozmiešané vo vode. (dávkovanie nájdete na korení)

Pridáme trošku čierneho korenia, prípadne oregana.

Miešaním mäso upražíme a ku koncu pridáme scedené fazuľky a kukuricu a ešte chvíľku smažíme.

Keď je mäso hotové, odstavíme ho.

Rajčiny, papriku, cibuľku pokrájame na tenké kúsky a zmiešame.

V prípade, ak plníme arabský chlieb, dáme ho zohriať do mikrovlnky, naplníme zmesou mäsa, na to dáme zmes zeleniny, posypeme strúhaným syrom a navrch dáme list šalátu..a zavrieme chlieb :-)

Pri tortillách si ich rozložíme, poukladáme na ne všetko v tom istom poradí ako do arabských chlebov a zvinieme.

Dobrú chuť.