pôvodne recept z MMB - toto je skutočne dobré jedlo - schválne nedávam množstvo ingrediencií, ale v princípe - na cca 8 kúskov ryby - osminka masla, také isté množstvo olivového oleja, štipka čierneho korenia, lyžička provensálskeho, 4 strúčiky cesnaku a lyžička horčice.
Rybu nakrájame na cca 1,5 - 2 cm podkovičky a osolíme.
Maslo roztopíme, zmiešane s olivovým olejom a pridáme korenia, horčicu, pretlačený cesnak.
Rybu naložíme do marinády a necháme ležať - najlepšie do ďalšieho dňa.
Rybu vyberieme z marinády a dáme na panvicu smažiť - prilejeme postupne aj celú marinádu.
Ryba je hotová za chvíľku, vyberieme ju, a podávame spolu s výpekom.
Ako príloha sú ideálne nové varené zemiaky preliate roztopeným maslom a posypané petržlenovou vňatou, alebo čerstvou pažítkou.
Dobrú chuť.