ryba na provensálskom korení



 Čo potrebujeme: 

  • ryba - najlepšie podkovičky lososa, ale dobré je aj obyčajné filé
  • obyčajné maslo
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • provensálske korenie
  • cesnak
  • soľ
  • horčica - obyčajná alebo dijonská
    pôvodne recept z MMB - toto je skutočne dobré jedlo - schválne nedávam množstvo ingrediencií, ale v princípe - na cca 8 kúskov ryby - osminka masla, také isté množstvo olivového oleja, štipka čierneho korenia, lyžička provensálskeho, 4 strúčiky cesnaku a lyžička horčice.

Ako na to:

Rybu nakrájame na cca 1,5 - 2 cm podkovičky a osolíme.

Maslo roztopíme, zmiešane s olivovým olejom a pridáme korenia, horčicu, pretlačený cesnak.

Rybu naložíme do marinády a necháme ležať - najlepšie do ďalšieho dňa.

Rybu vyberieme z marinády a dáme na panvicu smažiť - prilejeme postupne aj celú marinádu.

Ryba je hotová za chvíľku, vyberieme ju, a podávame spolu s výpekom.

Ako príloha sú ideálne nové varené zemiaky preliate roztopeným maslom a posypané petržlenovou vňatou, alebo čerstvou pažítkou.

Dobrú chuť.