inšpirácia - paradajková kapusta

 

Čo potrebujeme: 


  • menšia biela kapusta
  • bobkový list
  • nemletá rasca
  • soľ, múk, olej, mletá červená paprika
  • rajčinový pretlak
  • kabanos
jednoduché, chutné a rýchle - iné asi už ani nevarím :-)) mimochodom, namiesto kabanosu kľudne môžete spraviť mäsové fašírky..

Ako na to:

Kapustu nakrájame a dáme variť do osolenej vody s troškou nemletej rasce a bobkovým listom.

Keď je kapusta mäkká, spravíme zásmažku, pridáme do nej trošku mletej červenej papriky, jeden paradajkový pretlak, šupneme to do kapusty, zamiešame, pridáme nakrájaný kabanos (fašírky, klobásu...alebo nič :-)), necháme zovrieť, dochutíme (soľ, cukor..) a odstavíme.

Podávame s chlebom.

Dobrú chuť.