Tento recept len na inšpiráciu, ako rýchlo pripraviť jednohubky pre návštevu, alebo zlikvidovať staršie pečivo, či iné potravivy, ktoré už dlho nevydržia v záruke :-) podávame teplé a chrumkavé!
Staršie pečivo nakrájame na krúžky, alebo len pozdĺž prekrojíme. (kľudne aj rohlík priečne na polovicu, alebo občas dávam aj chlieb..)
Potrieme olivovým olejom. (môžeme doň dať aj pretlačený cesnak) a potrieme jemne paradajkovým pretlakom (v najhoršom prípade kečup)
Naukladáme, čo uznáme za vhodné - napríklad zvyknem dávať - mäkký syr - karičku, šunku, salámu, krúžok paradajky, kúsok papriky...
Posypeme strúhaným tvrdým syrom a jemne postrašíme oreganom.
Dáme zapiecť.
Ak si trúbu rozohrejeme, je to za 5 - 10 minút hotové.
Na fotke sú iba jednohubky, robené narýchlo, aj s prípravou 15 minút - potrebovala som sa zbaviť staršieho pečiva a paradajok. Takže pečivo je len potreté karičkou, na nej je krúžok rajčiny, posypané syrom a jemne poprášené oreganom.
Dobrú chuť. :-)