špekáčiky na čiernom pive

 

Čo potrebujeme:

  • 8 špekáčikov
  • 3 veľké cibule
  • klobása
  • slaninka
  • namočené hríby (najlepšie však sterilizované v slanom náleve)
  • ostrý kečup
  • čierne korenie
  • pár strúčikov cesnaku
  • malé čierne pivo (0,5 litra)



Cibuľu nakrájame na tenké kolečká a poukladáme na plech.

Špekáčiky prekrojíme pozdĺžne na polovicu a zvrchu niekoľkokrát narežeme.

Poukladáme špekáčiky na rozloženú cibuľu.

Jemne polejeme ostrým kečupom, okoreníme a navrch dáme zbytok cibule pokrájanej na krúžky.

Navrch poukladáme kúsky slaninky, hríbov a pokrájanú klobásku.

Všetko zalejeme pivom a prípadne ešte mierne posolíme.

Pečieme nezakryté cca 30 - 45 minút.

Cca 10 minút pred koncom pečenia špekáčiky "vytiahneme" na vrch zmesi, aby sa pripiekli a dopečieme.

Podávame s čerstvým alebo opečeným chlebom.

Dobrú chuť.