obrátené rezne

 

Čo potrebujeme:

  • cca 800 g bravčového karé, panenky alebo hovädzieho zadného stehna
  • 2 vajcia
  • smotana na varenie
  • cibuľa
  • plnotučná horčica, trošička kečupu
  • mletá červená paprika, soľ, olej
  • strúhanka
  • mäsový vývar (prípadne masox)

 Ako na to:

Mäso nakrájame na rezne, nasolíme a naklepeme.

Obalíme ho v najprv v strúhanke, rozšľaháme vajíčka s troškou smotany a namočíme do nich mäso.

Obalené mäso sprudka opečieme z oboch strán na oleji a odložíme bokom. 

Nakajame si cibuľu na drobno, dáme zosklovatieť. Keď je cibuľka mäkká, nasypeme na ňu za lyžicu mletej červenej papriky, vložíme mäso a podlejeme vývarom tak, aby nebolo úplne celé zaliate.

Pridáme za lyžičku horčice, kečupu (nemusí byť) a necháme dusiť.

(robievam to v tlakovom hrnci, všetky druhy mäsa cca 25 minút, panenka trošku kratšie)

Podávam väčšinou so zemiakmi, ktoré osolené a nakrájané na štvrtinky uvarím, potom zmiešam s usmaženou slaninkou a dám zapiecť do trúby, prípadne so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť.