Mäso nakrájame na rezne, nasolíme a naklepeme.
Obalíme ho v najprv v strúhanke, rozšľaháme vajíčka s troškou smotany a namočíme do nich mäso.
Obalené mäso sprudka opečieme z oboch strán na oleji a odložíme bokom.
Nakajame si cibuľu na drobno, dáme zosklovatieť. Keď je cibuľka mäkká, nasypeme na ňu za lyžicu mletej červenej papriky, vložíme mäso a podlejeme vývarom tak, aby nebolo úplne celé zaliate.
Pridáme za lyžičku horčice, kečupu (nemusí byť) a necháme dusiť.
(robievam to v tlakovom hrnci, všetky druhy mäsa cca 25 minút, panenka trošku kratšie)
Podávam väčšinou so zemiakmi, ktoré osolené a nakrájané na štvrtinky uvarím, potom zmiešam s usmaženou slaninkou a dám zapiecť do trúby, prípadne so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť.