kuracie prsia so slaninkou a šampiňónovou omáčkou

 

Čo potrebujeme:

  • 1/2 kila kuracích pŕs
  • kúsok slaninky
  • sušené hríby
  • zavárané hríby v sladko slanom náleve
  • maslo
  • smotana na varenie (šľahanie)
  • vývar (mäsový) alebo masox bujón
  • balíček mrazenej zeleniny na čínsku kuchyňu
  • barbecue omáčka podľa chuti

 Ako na to:

Kuracie mäso osolíme a prešpikujeme kúskami slaninky, potrieme barbecue omáčkou a dáme zapiecť do trúby.

Sušené hríby zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť.

Na panvici orestujeme zaváranú zmes nakrájanú na menšie kúsky na troche (oleja) pridáme namočené sušené hríby a trošku podlejeme vodou, v ktorej sa močili.

Podlejeme ešte trošku vývarom, pridáme cca 2 lyžice masla, necháme trošku prejsť a pridáme smotanu. Keď nám omáčka zhustne, je hotová.

Zeleninu sprudka opražíme na troške olivového oleja a troške vody a podávame spolu s mäsom a omáčkou.

Dobrú chuť.