polievka hokaido



 Čo potrebujeme:

  • hokaido tekvica
  • cibuľka
  • olivový olej
  • mrkva
  • šľahačka alebo smotana na varenie
  • mleté korenie
  • morská soľ
  • muškátový oriešok
  • tekvicové jadierka a troška kryštálového cukru

Ako na to: 

Hokaido nakrájame na kocky.

Na lyžici olivového oleja si orestujeme cibuľku, pridáme hokaido a jednu postrúhanú mrkvu.

Chvíľku premiešame a zalejeme vriacou vodou tak, aby bola zmes zakrytá vodou a necháme variť.

Keď je hokaido rozvarená, jemne okoreníme, osolíme a rozmixujeme.

Rozmixovanú zmes dáme znova na oheň, pridáme smotanu a nastrúhame muškátový oriešok podľa chuti.

Na suchej panvici opražíme s cukrom tekvicové jadierka, posypeme nimi polievky, trošku prelejeme olivovým olejom a podávame.

Vynikajúca je teplá ale i práve vytiahnutá z chladničky.

Dobrú chuť.