plnené zemiaky (nivou a bylinkami)


 

Čo potrebujeme:

  • cca 6 stredne veľkých zemiakov
  • syr Niva
  • 2 trojuholníky karičky
  • kyslá smotana (alebo biely jogurt)
  • tatárska omáčka
  • bazalkové pesto
  • oregano, bazalka
  • tvrdší syr
  • krajec chleba (bez kôrky)
  • slanina
  • parmezán (gran moravia)


 Ako na to: 

Zemiaky uvaríme v šupke. Nesmú sa rozvariť!

V miske si vymiešame Nivu, karičku, kávovú lyžičku smotany (alebo jogurtu), KL tatárskej omáčky a KL bazalkového pesta.

Do zmesi rozdrvíme krajec chleba, nakrájame slaninku na drobné kúsky (množstvo podľa chuti), na jemno nakrájame aj tvrdý syr podľa chuti a všetko spolu poriadne vymiešame.

Uvarené zemiaky necháme trošku vychladnúť, rozkrojíme na polovicu a vydlabeme lyžičkou stred.

Naplníme ich zmesou, posypeme nastrúhaným parmezánom a dáme piecť, kým zemiaky nie sú chrumkavé.

Dobrú chuť.