chrumkavé kura na mandliach


 

Čo potrebujeme:

  • 4 kuracie prsné rezne
  • 100 g syra s modrou plesňou, rozdrobeného
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 50 g mandlí, nahrubo posekaných
  • 2 lyžice petrželky posekaného petržlenu
  • soľ, korenie

na salsu: cibuľa, dve rajčiny, limetková šťava (alebo vínny ocot), olivový olej

 Ako na to: 

Kuracie prsia si narežene, spravíme do nich kapsičku, naplníme syrom a zatvoríme špáratkom.

Potrieme olejom, okoreníme a vložíme do zapekacej misy.

Nahrubo posekané mandle zmiešame s petržlenovou vňaťou a pritlačíme na mäso.

Pečieme asi 20 minút - nezakryté - aby mäso bolo chrumkavé.

Podávame s hranolkami alebo opečenými zemiakmi a salsou, ktorú pripravíme tak, že nadrobno posekáme cibuľu, nadrobno pokrájame paradajky, osolíme, zakvapneme šťavou z limetky alebo octom a zalejeme trošku olejom. AK chceme, môžeme zriediť troškou prevarenej vody.

Dobrú chuť.