Mleté mäso zmiešame s vajíčkami, aby nám držalo pokope a ochutíme vegetou.
Cibuľu, syr a slaninku pokrájame na tenko (krúžky, kocky...)
Na jednu ruku si naberieme placku surového mletého mäsa, vtlačíme krúžol cibuľky, kúsok slaninky a tvrdého syra.
Prikryjeme druhou plackou, vytvarujeme guličku, položíme na plech a trošku scapneme.
Každú fašírku posypeme troškou strúhaného syra a dáme piecť.
Omáčku spravíme jednoducho - na panvicu nalejeme pol litra vody s polkou kocky bujónu. Primiešame polievkovú lyžicu sójovej omáčky, polievkovú lyžicu worchestrovej omáčky, trošku vegety a čierneho korenia. Necháme zovrieť a zahustíme.
Podávame so zemiakmi, ktoré sme najprv uvarili v slanej vode a potom s troškou oleja osmažili na panvici.
Dobrú chuť.