plnené fašírky z mletého mäsa




Čo potrebujeme:

  • mleté mäso
  • 1-2 vajcia
  • vegeta
  • cibuľa
  • slaninka
  • tvrdý syr

Na omáčku:

  • bujón podľa chuti (polovicu)
  • sójová omáčka
  • worchestrová omáčka
  • čierne korenie
  • vegeta
  • solamyl (prípadne niečo iné na zahustenie)

Ako na to:

Mleté mäso zmiešame s vajíčkami, aby nám držalo pokope a ochutíme vegetou.

Cibuľu, syr a slaninku pokrájame na tenko (krúžky, kocky...)

Na jednu ruku si naberieme placku surového mletého mäsa, vtlačíme krúžol cibuľky, kúsok slaninky a tvrdého syra.

Prikryjeme druhou plackou, vytvarujeme guličku, položíme na plech a trošku scapneme.

Každú fašírku posypeme troškou strúhaného syra a dáme piecť.

Omáčku spravíme jednoducho - na panvicu nalejeme pol litra vody s polkou kocky bujónu. Primiešame polievkovú lyžicu sójovej omáčky, polievkovú lyžicu worchestrovej omáčky, trošku vegety a čierneho korenia. Necháme zovrieť a zahustíme.

Podávame so zemiakmi, ktoré sme najprv uvarili v slanej vode a potom s troškou oleja osmažili na panvici.

Dobrú chuť.