predjedlo - ľahké jedlo z chrumkavých paradajok

 

Čo potrebujeme:

na 2 porcie:

  • 4 paradajky
  • 2 krajce toastového chleba + toastový chlieb ako prílohu
  • pol hlavičky cesnaku
  • 1 PL posekanej čerstvej bazalky
  • 1 PL posekaného čerstvého petržlenu
  • 2 lyžičky bazalkového pesta
  • čierne korenie, soľ, olivový olej
  • strúhaný parmezán na posypanie

 Ako na to: 

Paradajky umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovicu, posolíme a poukladáme do zapekacej misy potretej olivovým olejom.

V miske rozdrobíme dva krajce toastového chleba, zalejeme asi lyžičkou až dvomi olivového oleja a necháme nasiaknuť.

Pridáme prelisovené 2 strúčiky cesnaku, posekanú bazalku, petržlen, na jemno nasekanú cibuľku, bazalkové pesto, poriadne zamiešame a podľa chuti okoreníme a osolíme.

Zmes rozdelíme na paradajky a posypeme strúhaným parmezánom.

Vložíme do rozohriatej rúry na 180 stupňov, kým nezačne mrvenička navrchu hnednúť.

Zbytok toastového chleba zatiaľ nakrájame na polovice, potrieme zmesou olivového oleja a roztlačeného cesnaku, poukladáme na plech a keď vyberieme paradajky, dáme nachvíľku zapiecť, aby chytil hnedú kôrku a bol chrumkavý.

Dobrú chuť :-)