na 2 porcie:
Paradajky umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovicu, posolíme a poukladáme do zapekacej misy potretej olivovým olejom.
V miske rozdrobíme dva krajce toastového chleba, zalejeme asi lyžičkou až dvomi olivového oleja a necháme nasiaknuť.
Pridáme prelisovené 2 strúčiky cesnaku, posekanú bazalku, petržlen, na jemno nasekanú cibuľku, bazalkové pesto, poriadne zamiešame a podľa chuti okoreníme a osolíme.
Zmes rozdelíme na paradajky a posypeme strúhaným parmezánom.
Vložíme do rozohriatej rúry na 180 stupňov, kým nezačne mrvenička navrchu hnednúť.
Zbytok toastového chleba zatiaľ nakrájame na polovice, potrieme zmesou olivového oleja a roztlačeného cesnaku, poukladáme na plech a keď vyberieme paradajky, dáme nachvíľku zapiecť, aby chytil hnedú kôrku a bol chrumkavý.
Dobrú chuť :-)