hamburgery

 

Čo potrebujeme:

na cca 3 väčšie hamburgery

  • 1/4 kila kvalitného mletého mäsa (málo tuku a najlepšie hovädzie a bravčové mäso 1:1)
  • soľ, čierne korenie, burito korenie, bazalka, cesnak, koreniny podľa chuti a zvyku
  • väčšie žemle
  • oravská slaninka
  • cheddar 
  • zelenina: šalát, cibuľa, rajčina
  • majonéza
  • kečupovo horčicový dressing

 Mäso nasolíme, okoreníme, poriadne premiešame a necháme prejsť. (minimálne hodinu až dve)

Potrebujeme dve panvice a hamburgery robíme po jednom.

Na jednej panvici si robíme mäso - tenšiu placku opečieme z oboch strán tak, aby bola dobre prepečená..

Na druhej panvici úplne na tenko osmažíme niekoľko kusov slaninky tak aby bola tenká, chrumkavá a pustila masť.

Žemle rozkrojíme na polovicu a vždy vnútornú stranu pritlačíme rukou do panvice, kde sa smažila slaninka tak, aby nám žemla vysala masť zo slaninky, bola teplá, chrumkavá a zvnútra opečená.

A potom to už ide rýchlo, natrieme spodnú časť žemle majonézou, naukladáme cibuľu, na kolečká pokrájanú rajčinu, položíme mäso, syr, slaninku, dressing, šalát, prikryjeme a okamžite podávame.

Dobrú chuť.