mäso na hríboch

 

Čo potrebujeme:

  • hovädzie alebo bravčové mäso
  • vývar (zeleninový, hovädzí, aký len chcete)
  • korenie na steaky
  • olej
  • horčica
  • kúsok slaninky
  • sušené hríby

Ako na to:

Mäso zľahka naklepeme.

Na dno misky dáme trošku oleja, potrieme kúsok mäsa korením, položíme do misky, zalejeme troškou oleja a postupne tak vložíme do misky všetky kúsky a necháme marínovať, kľudne i pár dní.

Marínované mäso osmahneme na oleji, podlejeme vývarom, pridáme hríby, za lyžčku horčice, kúsok slaninky a necháme dusiť.

Podávame s hranolkami alebo opečenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

Dobrú chuť. 

výraznejšiu chuť dostaneme, ak použijeme hovädzie mäso a ak chceme žiť trošku zdravo, sójová tatárska omáčka je zdravšia a chuťový rozdiel je minimálny :-)