dovnútra sa dá nakrájať aj na kocky pokrájaná paprika...má to zaujímavú chuť
Slaninku pokrájame na malé kúsky a dáme opiecť na troške oleja (budeme potrebovať dosť výpeku a slaninka sama nepustí dostatočné množstvo)
Bosniakom (v mojom prípade žemliam, keďže zohnať v okolí bosniak je nadľudská úloha) odrežene hlavičky a vydlabeme striedku.
V miske zmiešame postrúhanú nivu, syr v črievku, smotanu a nastrúhame kúsok syra na strúhanie - eidam, gouda..)
Keď je slaninka upečená, vmiešame ju do syra.
Spodok bosniakov jemne potrieme výpekom zo slaninky a naplníme ich zarovno syrovou zmesou.
Spodok vrchnáčikov tiež potrieme výpekom zo slaninky a bosniaky zavrieme.
Tie celé tiež potrieme výpekom a nezabudneme potrieť aj vydlabané a nakrájané striedky.
Dáme piecť všetko na jednom plechu a keď nám začnú bosniaky hnednúť, vyzerajú chrumkavo a striedky tiež chytajú farbu, vyberieme a podávame.
Syr zajedáme striedkami, vrchnáčikom a potom celou miskou (čo sa mi málokedy podarí, pretože jedlo samé o sebe je veľmi sýte.)
Dobrú chuť. :-)