na nátierku:
K múke prilejeme vlažné mlieko,pridáme rozdrobené droždie, mäkké maslo, cukor a štipku soli.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút vykysnúť.
Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme z neho malé kolieska, vytvarujeme z nich malé buchtičky, ktoré poukladáme na pomastený plech.
Necháme ešte asi 10 minút kysnúť, potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a dáme do predhriatej rúry upiecť.. Upečené a vychladnuté buchtičky do 2/3 narežeme, naplníme plnkou a kolieskom klobásy – aby vznikol dojem žaby s pretiahnutými ústami.
Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Nátierka:
Šunku posekáme na malé kúsočky a zmiešame so syrom, roztlačenými vajíčkami, maslom, majolkou, tatárskou omáčkou a nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť.