kurací perkelt

 

Čo potrebujeme: 

  • celé kura
  • cibuľa
  • troška oleja
  • mletá červená paprika
  • kysla smotana (alebo mlieko)
  • troška hladkej múky
  • soľ

Ako na to:

Na dno hrnca dáme speniť cibuľu na troške oleja.

Kura rokrájame na niekoľko kúskov. .

Na cibuľu nasypeme trošku mletej červenej papriky a kúsky kuraťa sprudka osmahneme.

Podlejeme vodou, pridáme ešte mletú červenú papriku osolíme a necháme dusiť až kým sa kura neoddeľuje od kosti.

Až je kura hotové, vyberieme mäso (vývar nezlievame!) a aby sme sa nemuselis tým trápiť na tanieri, oberieme ho od kostí a kože.

Obraté mäso vrátime do vývaru a ten zahustíme - buď zátrepkou (smotana a múka alebo mlieko a múka) a necháme prejsť varom.

Podávame s kolienkami alebo s haluškami (recept v mojich receptoch - bryndzové halušky)

Dobrú chuť.