Poznámka:
dávam ešte trošku kokosu aj do cesta :-)
Pohár = 250ml
Vyšľaháme cukor s vajíčkom, potom postupne všľaháme mlieko a olej.
Priemiešame múku s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (menší priemer – okolo 25 - 26cm).
Posypeme zmesou cukru a kokosu. Pečieme na 170 stupňoch 20-30 minút.
Hneď po vybratí z rúry vylejeme po celom povrchu koláča smotanu na šľahanie (nevyšľahanú). Budete mať dojem, že je toho veľa na ten jeden koláč, ale dajte ju tam určite všetku.
Po vychladnutí dozdobte čokoládou (čokoládovým toppingom).
Môžete podávať.
Ak budete robiť dvojitú dávku koláča, tak ho nepečte na veľkom plechu, inak bude tenký. Potom však použite aj dvojitú dávku smotany na poliatie, teda dve.
Dobrú chuť.