V teplom mlieku s troškou cukru si necháme nakysnúť kvasnice a spravíme kvások.
Vykysnutý kvások dáme vo veľkej misky, pridáme hladkú múku, pár lyžíc kryštáľového cukru, mlieko, lyžičku oleja a vypracujeme stredne riedke cesto (asi ako na osúch) a necháme ho vykysnúť.
Keď je cesto vykysnuté, na plech si dáme papier na pečenie a cesto naň rukou roztiahneme.
Na cesto poukladáme polky marhúl - tak, aby šupka bola na ceste, aby nám doň nevytiekla šťava z marhúl.
V miske si zarobíme tvaroh s kryštálovým cukrom (množstvo cukru podľa sladkosti marhúl) a posypeme ním marhule.
V ďalšej miske si spravíme mrveničku - 100g masla (palmarínu, hery) 100g práškového cukru, asi 120g polohrubej múky a rukou spracovávame dovtedy, kým, zo zmesi memáme mrvenú zmes.
Posypeme ňou vrch koláča a dáme do rozohriatej trúby piecť.
Pečieme kým spodné cesto nie je upečené.
Dobrú chuť :-)