recept od evky, koláč je letný svieži, najlepšie vytiahnutý z chladničky - tak až vám v horúčavách padne vhod, spomeňte si na evičku :-))))
V plytšej miske (neskôr na doske) vymiešame žĺtka, múku, palmarín, mlieko a práškový cukor, kým nám nevznikne celistvá masa.
Podľa originálneho receptu by sa malo cesto dať do chladničky, a potom rozvaľkať na plech, ale nacápala som ho (podľa vzoru evky :-))) rovno na plech a uhladila starou neplatnou kreditnou kartou (odkedy som stratila tú umelohmotnú stierku, zistila som, že karta poslúži rovnako :-))))
Dáme piecť do vyhriatej rúry kým cesto nie je zlatisté.
V miske si zatiaľ vyšľaháme do tuha bielka s kryštáľovým cukrom a pár kvapkami citrónovej šťavy.
Na ešte teplý koláč dáme odtečené ríbezle (prípadne zmrazené), posypeme práškovým cukrom, na vrch podľa fantázie dáme vyšľahané bielka a dáme piecť v stredne vyhriatej rúre, kým bielka nechytia hnedastý nádych.
Podávame chladené.
Dobrú chut. :-)