postup na knedľu nájdete v mojich receptoch - kura ako kačka.. táto bola kupovaná a aj tak vyzerá...týmto sa ospravedlňujem za fotku, chutí to lepšie, než to vyzerá..
Mäso je chutnejšie, ak si ho predpripravíme deň vopred.
Prešpikujeme mäso kúskami slaninky a cesnaku.
Vo väčšom hrnci si usmažíme cibuľku, nakrájame zeleninu, pridáme trošku korenia, bobkové listy a soľ, asi liter vody a necháme uvariť.
Keď je zelenina uvarená, trošku ju necháme vychladnúť a vložíme do nej surové mäso - najlepšie do druhého dňa.
Na druhý deň mäso sprudka opečieme na panvici, aby sa nám uzatvorilo, vložíme do nálevu tak, aby polka z neho trčala von, obložíme ho zeleninou a necháme dusiť. (kuchtu zatiaľ nemám :-( )
Ak nemáme čas, jednoduchšie je ak mäso nepácujeme, ale usmažíme cibuľku, pridáme korenia, nakrájanú zeleninu a soľ, bobkový list, podlejeme, mäso prešpikujeme, sprudka opečieme a vložíme do hrnca spolu so zeleninou tak, aby nám trčalo (občas ho otočíme) a obložime ho zeleninou.
Necháme dusiť a iba občas otáčame.
Asi po 3 hodinách (v tlakovom hrnci podľa skúseností) mäso skúsime narezať a keď je hotové vytiahneme ho von.
Zeleninu priamo v hrnci pomixujeme ponorným mixérom tak, aby vznikla jednoliata masa.
Vyberieme si smotanu na varenie, alebo smotanu na šľahanie, vylejeme ju do omáčky, poriadne zamiešame a necháme zovrieť.
Dochutíme soľou a troškou cukru, mäso nakrájame na plátky a môžeme podávať.
Dobrú chuť :-)