inšpirácia - kuracie mäso v alobale

 

Čo potrebujeme:

  • kilo kuracích pŕs
  • akákoľvek marinovacia omáčka na kura
  • zemiaky
  • cibuľa, rajčina, prípadne slaninka alebo klobáska
  • alobal
vždy zemiaky pečiem samostatne na plechu, vlastne poprvé som ich vložila priamo do alobalu...a dalo sa :-)

Ako na to:

Kuracie prsia deň vopred nakrájame na tenké plátky a naložíme do marinády.

V deň D si nastriháme alobal a na každý kúsok položíme jeden kurací rezeň (eštre trošku polejeme marinádou) 2 plátky na krúžky nakrájanej cibule, rajčinu, prípadne slaninku alebo klobásu a tenké krúžky surových zemiakov.

Zemiaky osolíme alebo potrieme korením na americké zemiaky.

Poriadne zabalíme, poukladáme balíčký na rošt do vyhriatej trúby a pečieme asi 40 minút. 

Po 40tich minútach jeden balíček rozbalíme a skúsime, či sú zemiaky mäkké a mäso nie je surové.

Dobrú chuť :-)