inšpirácia - francúzke zemiaky



Čo potrebujeme:

na väčší plech:

  • cca kilo, kilo a pol zemiakov
  • 8 vajec
  • 2 - 3 väčšie klobásy (alebo slovenskú točenú salámu)
  • stredne veľká cibuľa
  • kyslá smotana
  • troška mlieka
  • soľ

 Ako na to: 

Dáme smažiť na drobno pokrájanú cibuľu na olej a variť cca 6 vajec.

Zemiaky očistíme, pokrájame na kolečká a vystelieme nimi spodok plechu.

Osolíme a na zemiaky poukladáme na kolečká nakrájanú klobásu alebo salámu.

Na klobásu ide vrstva vajíčok - uvarené a nakrájané - túto vrstvu zase solíme.

Na vajíčka posledná vrstva zemiakov - osolíme.

Na zemiaky jemne poukladáme kde - tu kôpky smaženej cibule.

V miske si zarobíme zmes 2 surových vajec, smotany a trošky mlieka - rozšľaháme jemne metličkou a vylejeme na vrchné zemiaky.

Prikryjeme alobalom a dáme piecť.

Keď sú vrchné zemiaky mäkké - povolia nám pod vidličkou, odstránime alobal a necháme to všetko ešte stmavnúť do hneda.

Podávame s kyslými uhorkami, čalamádou alebo cviklou.

Dobrú chuť :-)