na väčší plech:
Dáme smažiť na drobno pokrájanú cibuľu na olej a variť cca 6 vajec.
Zemiaky očistíme, pokrájame na kolečká a vystelieme nimi spodok plechu.
Osolíme a na zemiaky poukladáme na kolečká nakrájanú klobásu alebo salámu.
Na klobásu ide vrstva vajíčok - uvarené a nakrájané - túto vrstvu zase solíme.
Na vajíčka posledná vrstva zemiakov - osolíme.
Na zemiaky jemne poukladáme kde - tu kôpky smaženej cibule.
V miske si zarobíme zmes 2 surových vajec, smotany a trošky mlieka - rozšľaháme jemne metličkou a vylejeme na vrchné zemiaky.
Prikryjeme alobalom a dáme piecť.
Keď sú vrchné zemiaky mäkké - povolia nám pod vidličkou, odstránime alobal a necháme to všetko ešte stmavnúť do hneda.
Podávame s kyslými uhorkami, čalamádou alebo cviklou.
Dobrú chuť :-)