Ryžu uvaríme a necháme poriadne vychladnúť (inak sa nám guľky budú rozpadať)
V hrnci dáme prevrieť vývar, bobkový list, čierne korenie, bobkový list, nové korenie a na štvrtky nakrájanú cibuľu.
Mäso zmiešame s ryžou, vajciami, osolíme a okoreníme - tymián, rozmarín a majoránka.
Vytvarujeme guľky a každú obalíme v troške strúhanky.
Vývar zatiaľ necháme prevrieť a precedíme (alebo sitkom povyberáme a necháme čistý vývar).
Trošku neho odlejeme a na panvici si spravíme zápražku - olej, hladká múka a červená paprika.
Do hrnca nalejeme paradajkový pretlak a poriadne rozmiešame.
Zápražku zriedime s odloženým vývarom a zahustíme ňou paradajkovú omáčku.
Dolejeme asi deci mlieka a dochutíme cukrom a soľou.
Keď omáčka vrie, opatrne povkladáme guľky a necháme ich asi 20 - 25 minút variť v omáčke.
Občas premiešame, ale opatrne, aby sa nám neropadali.
Keď sú guľky hotové, podávame s knedľou.
Dobrú chuť.