schválne neudávam, koľko čoho, keďže recept robím od oka..ale v zásade na cva plechy - pol kocky droždia a mlieka a múky toľko, aby cesto bolo riedne.. hustejšie ako na lievance (nesmie sa vyslovene liať, ale redšie než na koláče..
Z polky kocky droždia, trošku múky a cukru si spravíme kvások.
Keď nám kvások vykysne, zarobíme si cesto - redšie!, osolíme ho cca jednou čajovou lyžičkou soli a necháme vykvasiť.
Na plech dáme papier na pečenie, dáme naň polku cesta a mokrou rukou cesto rozotrieme na celý plech.
V miske si rozmiešame smotanu, osolíme mu a zmiešane s nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Zmes smotany vylejeme na cesto a rozotrieme.
Navrch naukladáme alebo nasypeme nadrobno pokrájanú slaninku a dáme piecť na cca 200 stupňov, kým okraje cesta nezačnú hnednúť.
Vyberieme, pokrájame a podávame.
Dobrú chuť :-)