inšpirácia - želatinový koláč



 Čo potrebujeme: 

Na piškótové cesto:

  • 5 vajec
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • polka prášku do pečiva

Na zbytok:

  • džem podľa chuti
  • ovocie podľa chuti
  • 2 práškové želatíny požadovanej farby (presne podľa návodu - rozmiešať s cukrom, pridať vodu alebo ovocnú šťavu, nechať prevrieť..)

..jeden z koláčov "čo chladnička dala", ovocie a farbu želatíny dávam podľa chuti (na tomto je kupovaná červená) robila som ho už aj s kiwi, banánmi, jahodami, malinami, ale i moruše, jablká, ríbezle, ananás, či mandarinky...recept je na jednu guľatú tortovú formu


 Ako na to: 

Celé vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom, primiešame preosiatu múku, prášok do pečiva a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.

Pečieme pri teplote maximálne 180 stupňov, kým cesto nie je zlatisté. (cca 10 - 15 minút). Pokiaľ možno neotvárame zbytočne dvierka trúby, piškótové cesto je hotové vtedy, aj do neho pichneme špajlu a vytiahneme  ju čistú. 

Cesto necháme vychladnúť, jemne potrieme džemom a naukladáme naň ovocie.

Podľa návodu uvaríme 2 sáčky želatiny, necháme ju vychladnúť kým nezačne hustnúť a zalejeme ňou koláč posypaný ovocím.

Dáme do chladu, aby želatina dostatočne stuhla - až vtedy otvoríme tortovú formu a môžeme podávať.

Dobrú chuť :-)